Τα Παιδιά μας και Εμείς: Τα Προσωπικά μας Όρια
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει αποτελεσματικά στην δημιουργία ενός οροθετημένου και ανεξάρτητου παιδιού. Για να είναι ικανός ο γονιός να δώσει την εμπιστοσύνη και τον  ‘χώρο’ στο παιδί του να αναπτυχθεί, χρειάζεται ο ίδιος να έχει  την υποστήριξη και την κατανόηση για τις προσωπικές του ανάγκες και τα προσωπικά του ζητήματα.

“Τα παιδιά μας και εμείς: μια ήρεμη συνύπαρξη ή σύγκρουση Τιτάνων;”
Σύντομη περιγραφή: η ανατροφή των παιδιών είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία που “ακουμπάει” ευαίσθητες χορδές των γονιών που πολλές φορές αδυνατούν να διαχειριστούν. Πως μπορούμε να κατανοήσουμε τα δικά μας σκοτεινά κομμάτια, να καταλάβουμε πως δυσκολεύουν τον γονεικό μας ρόλο και να δούμε αν μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι για αυτά;;

“Πώς αγκαλιάζω έναν σκαντζόχοιρο;”
Το εργαστήριο αυτό ασχολείται με την υποστήριξη των γονέων σε θέματα που αφορούν στη σχέση τους με τα παιδιά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και η ενδυνάμωση του ρόλου τους στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

“ Έφηβοι: επαναστάτες χωρίς αιτία;”
Το εργαστήριο αυτό ασχολείται με την  καλύτερη κατανόηση των αναπτυξιακών προκλήσεων αυτής της περιόδου, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της, και την σημασία της δικής τους συμβολής στην δημιουργία αυτόνομων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

“Γονείς και έφηβοι σε κρίση – Πώς να επικοινωνείτε δημιουργικά με το παιδί σας”
Βασική επιδίωξη αυτής της ομάδας είναι η μετατροπή μιας δύσκολης δοκιμασίας, που μπορεί να κάνει τους γονείς να νιώσουν αναποτελεσματικοί και αποτυχημένοι, σε μία ευχάριστη και αποτελεσματική διαδικασία.

“Οι γονείς στα θρανία”
Η ΣΕΠ& E-CAREER ASSOCIATES σε συνεργασία με την nlpingreece διαθέτοντας ομάδα εξειδικευμένων NLP coaches, ανταποκρινόμενη σε ερωτήσεις και ανησυχίες γονέων, στην προσπάθεια τους να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ανάπτυξη των παιδιών τους, οργανώνει μία σειρά μαθημάτων για γονείς που βασίζονται στη γνώση των τεχνικών του συστήματος NLP για την αξιοποίηση του δυναμικού τους.

“Μια κρίση μπορεί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους;”
Με μια γρήγορη ματιά γύρω μας στον τρόπο που μιλά και αντιδρά ο κόσμος στα μηνύματα της εποχής θα έλεγε κανείς ότι σε μία κρίση μάλλον φτάνει κάποια στιγμή όπου τείνει να σταματά το μυαλό. Παγώνει η σκέψη μη ξέροντας τι άλλο να κάνουμε μπροστά στον καταιγισμό μηνυμάτων καταστροφής, συναισθημάτων απαισιοδοξίας. Και γεννάται το ερώτημα: «Εχουμε επιλογές;».

“Basic skills in ensuring mental fitness”
“Basic skills in ensuring mental fitness”
“Tips on improving self-esteem”