Στρατηγική Ένταξης στην Εργασία:

  • Συμβουλευτική υποστήριξη
  • Παροχή πληροφόρησης και κατεύθυνση προς έγκυρες πηγές πληροφόρησης
  • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας (συγγραφή του κατάλληλου βιογραφικού, τεχνικές επιτυχούς διεξαγωγής της συνέντευξης)
  • Career Portfolio (βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή)

Γνωρίζετε ποια εργασία θέλετε αλλά χάνετε τις ευκαιρίες γιατί το βιογραφικό σας δεν εντυπωσιάζει;

Οι επαγγελματικές σας συνεντεύξεις δεν καταλήγουν σε προσφορά μιας θέσης; Χρειάζεστε παρακίνηση για να δραστηριοποιηθείτε και να επιτύχετε τους στόχους σας;

Αν γνωρίζετε αρκετά καλά προς ποια επαγγελματική κατεύθυνση θέλετε να στραφείτε καθώς και τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις που αυτή έχει αλλά δεν αισθάνεστε έτοιμοι να δραστηριοποιηθείτε, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε τη διαδικασία και να παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας. Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, θα γίνει αξιολόγηση της τωρινής σας επαγγελματικής κατάστασης και θα βοηθηθείτε, ώστε να θέσετε ρεαλιστικούς επαγγελματικούς στόχους και να σχεδιάσετε μια στρατηγική προκειμένου να τους επιτύχετε.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαρθρώσετε το βιογραφικό σας και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας σε εκείνη τη θέση στην αγορά εργασίας, που εσείς επιλέξατε.

Πέντε βήματα για τη δραστηριοποίηση στην αναζήτηση εργασίας:

  • Ανάλυση της αγοράς εργασίας: Θα αναλύσουμε τις μεθόδους αναζήτησης εργασίας που εφαρμόζεις και τα αποτελέσματά τους προκειμένου να εντοπίσουμε τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα κατανοήσεις καλύτερα τι περιμένει από εσένα η αγορά εργασίας.
  • Αξιολόγηση και διευκρίνηση των προσόντων σου. Το να έχεις επίγνωση του τι μπορείς να προσφέρεις στο μελλοντικό σου εργοδότη, είναι απαραίτητο στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ασκήσεις θα καθοδηγηθείς να διευκρινήσεις τα πιο σημαντικά σου προσόντα στον μελλοντικό σου εργοδότη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποκτήσεις δεξιότητες επικοινωνίας ώστε να παρουσιάσεις τις επιτυχίες σου.
  • Ανάπτυξη σχεδίου αναζήτησης εργασίας: Θα δημιουργήσεις μια αποτελεσματική στρατηγική για να επιτύχεις εκεί που στοχεύεις. Το σχέδιο σου θα αντανακλά τις καινούριες μεθόδους που η τεχνολογία έχει να προσφέρει καθώς και δοκιμασμένες μεθόδους που έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικές.
  • Κριτική και ανάλυση του βιογραφικού, της συνοδευτικής επιστολής κα των συστάσεων: Το υλικό με το οποίο προωθείς την καριέρα σου θα αναλυθεί και θα κριθεί, προκειμένου να αξιολογηθεί, αν προβάλλει αποτελεσματικά τα προσόντα σου.
  • Δεξιότητες συνέντευξης: Το κλειδί σε μια επιτυχή προσπάθεια αναζήτησης εργασίας είναι η εντύπωση που θα δημιουργήσεις. Όταν γνωρίζεις τι αναζητά ο μελλοντικός εργοδότης μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για μια επιτυχημένη συνέντευξη, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει συμπεριφορικές μεθόδους, πρόκληση άγχους ή παραδοσιακές μεθόδους συνέντευξης.
Βρείτε μας! πατήστε να δείτε τον χάρτη